M&M Åndelig Praksisgruppe for mænd i Aarhus

Fra 08.10.2014 19:30 indtil 06.05.2015 21:30
Hits: 1794

Indbydelse vinterhalvåret 2014 - 2015

Åndelig Praksisgruppe for mænd

Aarhus

Gruppen ledes af Peder Poulsen, cand. theol. og menneskelig & åndelig vejleder (uddannet på Kemplerinstituttet og Loyola Hall, England) samt cand. theol. Lars Neve, Aarhus.

                        Bøn har været helt afgørende for kristne, siden de første disciple spurgte Jesus, hvordan de skulle bede. Bøn, stilhed og fordybelse i Bibelen spiller en central rolle i den indre forvandling, som er grundlæggende i den kristne tro. Kristendommen er bygget på håbet om, at i Kristus vil alting blive nyt. Bøn er derfor ikke kun de ord, vi formulerer, når vi taler med Gud – bøn er at åbne sig for Gud; at sige ja til Guds invitation til et kærligt møde med ham.

I en Åndelig Dannelsesgruppe tager vi på rejse imod en dybere åbenhed overfor Gud ved at afprøve forskellige former for bøn. Igennem forløbet  bliver vi præsenteret for forskellige måder at søge ind i fællesskabet med Gud feks. via kontemplativ bøn (centrerende bøn), bibel- og billedmeditation og åndelig læsning.

      

For at deltage skal du være indstillet på at engagere dig i bøn, at være lyttende og at bidrage med dine egne erfaringer. Forløbet kan både være et redskab til din egen åndelige dannelsesrejse eller til at blive en bedre ledsager for andre på deres åndelige vej.

Hver halvandenmåned indeholder fire dele:

  • Et aftenmøde i gruppen
  • Personlig bøn og refleksion i dagligdagen
  • En samtale med en anden deltager fra gruppen
  • En 30 minutters samtale med en af lederne.

Aftenmøde i gruppen:

I gruppen taler vi om personlig tro og trospraksis, både som den udtrykker sig i fred, tillid og kærlighed, og som den kommer til udtryk i forvirring, usikkerhed og tvivl. Det er din erfarede virkelighed og ikke meninger og teorier, vi interesserer os for i gruppen.

Desuden vil lederen komme med et oplæg og introducere den åndelige øvelse, som vi afprøver samme aften og hver for sig i den kommende måned.

Personlig bøn og refleksion i hverdagen:

Du bestemmer selv, hvordan du tilrettelægger din tid med bøn, hvor du i praksis kan afprøve de forskellige former for bøn, som introduceres i gruppen. Det er dine oplevelser og erfaringer med personlig bøn og fordybelse, vi bruger som udgangspunkt for samtalen i gruppen og i samtalen med den åndelige vejleder.

En samtale med en anden deltager fra gruppen:

Vi er alle på en rejse og kan være hinandens rejsefæller. Vi forsøger at forstå vores livsrejse i lyset af Guds åbenbaring, og derfor kan det være godt at følges med andre, som kender og forstår den rejse. En åndelig rejsefælles rolle er:

  • At lytte i en atmosfære af bøn og fællesskab mens den anden deler sin erfaring af Gud midt i sit daglige liv
  • At hjælpe den anden med at opdage Åndens nærvær
  • At give et gensvar præget af tillid og åbenhed

Samtale med en åndelig vejleder:

Åndelig vejledning er en hjælp til at styrke din relation til Gud og forhåbentlig opdage Guds nærvær mange flere steder, end du har været vant til. Jesus siger, at vi må blive ”født ovenfra” (Johannesevangeliet). Fokus i den åndelige vejledningssamtale er, at vi som Guds børn bliver fortrolige med at henvende os til og være sammen med vores Himmelske Far. Vejledningssamtalen tager udgangspunkt i dine egne oplevelser og erfaringer og er med Peder Poulsen.

Kontakt og tilmelding

Tilmelding til Peder Poulsen direkte påDenne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ring/sms 20 43 67 32 hvis du er interesseret i at være med.

Gruppen forløber over

8 måneder begyndende d. 8. oktober 2014.

Deltagelse i gruppen koster kr. 2.900,-. incl. forplejning. Betaling kan ske i rater. Faktura fremsendes. Rabat til studerende og andre uden fast tilknytning til arbejdsmarkedet.

Tider og steder

Sted: Lægehuset Axelsen og Fausholt, Vestre Ringgade 56, 8240 Risskov

Datoer:

Onsdag d. 8. oktober 2014 kl. 19.30 – 22.00

Onsdag d. 19. november 2014 kl. 19.30 – 22.00

Onsdag d. 7. januar 2015 kl. 19.30 – 22.00

Onsdag d. 11. februar 2015 kl. 19.30 – 22.00

Onsdag d. 25. marts 2015 kl. 19.30 – 22.00

Onsdag d. 6. maj 2015 kl. 19.30 – 22.00