Åndelig Praksisgruppe i Holstebro

Fra 06.10.2014 19:30 indtil 04.05.2015 21:30
Hits: 1591

Indbydelse vinterhalvåret 2014-2015 

Åndelig praksisgruppe

Holstebro

Gruppen ledes af Peder Poulsen, cand. theol. og menneskelig & åndelig vejleder (uddannet på Kemplerinstituttet og Loyola Hall, England). 

Bøn har været helt afgørende for kristne, siden de første disciple spurgte Jesus, hvordan de skulle bede. Bøn, stilhed og fordybelse i Bibelen spiller en central rolle i den indre forvandling, som er grundlæggende i den kristne tro. Kristendommen er bygget på håbet om, at i Kristus vil alting blive nyt. Bøn er derfor ikke kun de ord, vi formulerer, når vi taler med Gud – bøn er at åbne sig for Gud; at sige ja til Guds invitation til et kærligt møde med ham.

I en Åndelig Dannelsesgruppe tager vi på rejse imod en dybere åbenhed overfor Gud ved at afprøve forskellige former for bøn. Igennem forløbet på fem måneder bliver vi præsenteret for forskellige måder at søge ind i fællesskabet med Gud feks. via kontemplativ bøn (centrerende bøn), bibel- og billedmeditation og åndelig læsning.

       Åndelig Praksisgruppe udbydes af Projekt Åndelig Medvandring i samarbejde med menigheder og aandre ktører. Gruppen ledes af Peder Poulsen, cand. theol, menneskelig og åndelig vejleder. Peder Poulsen er uddannet på Kempler Instituttet og Loyola Hall, England. Han samarbejder med et efterhånden erfarent team bestående af lokale kræfter, Jakob Villerup, Henrik Jeppesen og Pia Ørskov.

For at deltage skal du være indstillet på at engagere dig i bøn, at være lyttende og at bidrage med dine egne erfaringer. Forløbet kan både være et redskab til din egen åndelige dannelsesrejse eller til at blive en bedre ledsager for andre på deres åndelige vej.

Hver halvanden måned indeholder fire dele:

  • Et aftenmøde i gruppen
  • Personlig bøn og refleksion i dagligdagen
  • En samtale med en anden deltager fra gruppen
  • En 30 minutters samtale med en åndelig vejleder

Aftenmøde i gruppen:

I gruppen taler vi om personlig tro og trospraksis, både som den udtrykker sig i fred, tillid og kærlighed, og som den kommer til udtryk i forvirring, usikkerhed og tvivl. Det er din erfarede virkelighed og ikke meninger og teorier, vi interesserer os for i gruppen.

Desuden vil lederen komme med et oplæg og introducere den åndelige øvelse, som vi afprøver samme aften og hver for sig i den kommende måned.

Personlig bøn og refleksion i hverdagen:

Du bestemmer selv, hvordan du tilrettelægger din tid med bøn, hvor du i praksis kan afprøve de forskellige former for bøn, som introduceres i gruppen. Det er dine oplevelser og erfaringer med personlig bøn og fordybelse, vi bruger som udgangspunkt for samtalen i gruppen og i samtalen med den åndelige vejleder.

En samtale med en anden deltager fra gruppen:

Vi er alle på en rejse og kan være hinandens rejsefæller. Vi forsøger at forstå vores livsrejse i lyset af Guds åbenbaring, og derfor kan det være godt at følges med andre, som kender og forstår den rejse. En åndelig rejsefælles rolle er:

  • At lytte i en atmosfære af bøn og fællesskab mens den anden deler sin erfaring af Gud midt i sit daglige liv
  • At hjælpe den anden med at opdage Åndens nærvær
  • At give et gensvar præget af tillid og åbenhed

Samtale med en åndelig vejleder:

Åndelig vejledning er en hjælp til at styrke din relation til Gud og forhåbentlig opdage Guds nærvær mange flere steder, end du har været vant til. Jesus siger, at vi må blive ”født ovenfra” (Johannesevangeliet). Fokus i den åndelige vejledningssamtale er, at vi som Guds børn bliver fortrolige med at henvende os til og være sammen med vores Himmelske Far. Vejledningssamtalen tager udgangspunkt i dine egne oplevelser og erfaringer. 

Kontakt og tilmelding

Tilmelding til Henrik Jeppesen mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Mobil 3025 8644. Tilmelding gerne snarest og senest d. 15. september 2014.

Gruppen forløber over 8 måneder begyndende 6. oktober 2012.

Deltagelse i gruppen koster i alt kr. 2.800,-. incl. forplejning. Betaling kan ske i rater. Faktura fremsendes.

Tider og steder

Tidspunkter for gruppemøder i Holstebro

(Sted: Oplyses senere) 

Mandag d. 6. oktober 2014 

Mandag d. 17. november 2014

Mandag d. 5. januar 2015

Mandag d. 9. februar 2015

Mandag d. 23. marts 2015

Mandag d. 4. maj 2015

Alle dage kl. 19.30 – 22.00


 
Sådan siger to tidligere deltagere:

”I Åndelig Dannelsesgruppe har jeg lært nogle flere ”sprog” for bøn, end dem, jeg har været vant til at bruge. Jeg har opdaget, at Gud taler til mig på måder, som jeg ikke før har været opmærksom på. Først og fremmest handler det for mig om at kunne søge ind i fællesskabet med Gud, være stille og hvile i hans nærvær. Det er en gave midt i et travlt liv!” Pia

    

   
   

Hvis du ønsker mere information om lignende kurser og grupper, så kig under kurser på www.bevidsteborgere.dk – og tilmeld dig også gerne nyhedsbrevet der, så får du besked om kommende tilbud.

Du er også velkommen til at kontakte Peder Poulsen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

   

   
   

”Hvordan jeg har haft det med at være på Åndelig Dannelseskursus? Jo, Inden jeg kom på kurset vidste jeg ikke så meget om bøn. Jeg bad, det havde lært, og jeg vidste og ved stadig at Gud er hos mig hvor jeg er. Det er nok erfaringen, som er ny. Jeg kan mærke en ro og fredfyldthed jeg ikke kendte, som har gjort jeg kan finde ro i de bønner og bønneformer, jeg har lært. Det kan jeg anbefale andre at prøve. Jette Mondrup

Kommer

  • Gravatar Christensen Anna Christine