Åndelig Praksisgruppe i Aarhus

Fra 22.10.2014 19:30 indtil 27.05.2015 22:00
Hits: 3004

Indbydelse vinterhalvåret 2014 - 2015

Åndelig Praksisgruppe

Aarhus

Gruppen ledes af Peder Poulsen, cand. theol. og menneskelig & åndelig vejleder (uddannet på Kemplerinstituttet og Loyola Hall, England) sammen med psykologerne Bodil Kappelgaard og Aase Troelsen. Hovedstrømmen baserer sig på den ignitianske tradition individuelt tilpasset.

Bøn har været helt afgørende for kristne, siden de første disciple spurgte Jesus, hvordan de skulle bede. Bøn, stilhed og fordybelse i Bibelen spiller en central rolle i den indre forvandling, som er grundlæggende i den kristne tro. Kristendommen er bygget på håbet om, at i Kristus vil alting blive nyt. Bøn er derfor ikke kun de ord, vi formulerer, når vi taler med Gud – bøn er at åbne sig for Gud; at sige ja til Guds invitation til et kærligt møde med ham.

I en Åndelig Praksisgruppe tager vi på rejse imod en dybere åbenhed over for Gud ved at afprøve forskellige former for bøn. Igennem forløbet på otte måneder bliver vi præsenteret for forskellige måder at søge ind i fællesskabet med Gud feks. via kontemplativ bøn (centrerende bøn), bibel- og billedmeditation og åndelig læsning.

Åndelig Praksisgruppe udbydes af Farmen i samarbejde med Projekt Åndelig Medvandring samt lokale menigheder og aktører. Gruppen ledes af Peder Poulsen, cand. theol. menneskelig og åndelig vejleder sammen med psykologerne Bodil Kappelgaard og Åse Troelsen. Peder Poulsen er uddannet på Kempler Instituttet og Loyola Hall, England.

For at deltage skal du være indstillet på at engagere dig i bøn, at være lyttende og at bidrage med dine egne erfaringer. Forløbet kan både være et redskab til din egen åndelige dannelsesrejse eller til at blive en bedre ledsager for andre på deres åndelige vej.

Hver halvanden måned indeholder fire dele:

Et aftenmøde i gruppen

Personlig bøn og refleksion i dagligdagen

En samtale med en anden deltager fra gruppen

En 30 minutters samtale med en åndelig vejleder

Aftenmøde i gruppen:

I gruppen taler vi om personlig tro og trospraksis, både som den udtrykker sig i fred, tillid og kærlighed, og som den kommer til udtryk i forvirring, usikkerhed og tvivl. Det er din erfarede virkelighed og ikke meninger og teorier, vi interesserer os for i gruppen.

Desuden vil lederen komme med et oplæg og introducere den åndelige øvelse, som vi afprøver samme aften og hver for sig i den kommende måned.

Personlig bøn og refleksion i hverdagen:

Du bestemmer selv, hvordan du tilrettelægger din tid med bøn, hvor du i praksis kan afprøve de forskellige former for bøn, som introduceres i gruppen. Det er dine oplevelser og erfaringer med personlig bøn og fordybelse, vi bruger som udgangspunkt for samtalen i gruppen og i samtalen med den åndelige vejleder.

En samtale med en anden deltager fra gruppen:

Vi er alle på en rejse og kan være hinandens rejsefæller. Vi forsøger at forstå vores livsrejse i lyset af Guds åbenbaring, og derfor kan det være godt at følges med andre, som kender og forstår den rejse. En åndelig rejsefælles rolle er:

Samtale med en åndelig vejleder:

Åndelig vejledning er en hjælp til at styrke din relation til Gud og forhåbentlig opdage Guds nærvær mange flere steder, end du har været vant til. Jesus siger, at vi må blive ”født ovenfra” (Johannesevangeliet). Fokus i den åndelige vejledningssamtale er, at vi som Guds børn bliver fortrolige med at henvende os til og være sammen med vores Himmelske Far. Vejledningssamtalen tager udgangspunkt i dine egne oplevelser og erfaringer og er med en af gruppens ledere.

Kontakt og tilmelding

Tilmelding til Peder Poulsen direkte påDenne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ring/sms 20 43 67 32 hvis du er interesseret i at være med.

Gruppen forløber over 8 måneder begyndende september 2014.

Deltagelse i gruppen koster i alt kr. 2.900,-. incl. forplejning. Betaling kan ske i rater. Faktura fremsendes.

Tider og steder

Tidspunkter for gruppemøder i Aarhus
(Sted: Vestre Strandalle 56, 8240 Risskov) 

Onsdag d. 22. oktober 2014

Onsdag d. 3. december 2014

Onsdag d. 21. januar 2015

Onsdag d. 25. februar 2015

Onsdag d. 15. april 2015

Onsdag d. 27. maj 2015

Alle dage kl. 19.30 – 21.30 Vi afslutter med en forfriskning.

Sådan siger to tidligere deltagere:

”I Åndelig Dannelsesgruppe har jeg lært nogle flere ”sprog” for bøn, end dem, jeg har været vant til at bruge. Jeg har opdaget, at Gud taler til mig på måder, som jeg ikke før har været opmærksom på. Først og fremmest handler det for mig om at kunne søge ind i fællesskabet med Gud, være stille og hvile i hans nærvær. Det er en gave midt i et travlt liv!” Pia

”Hvordan jeg har haft det med at være på Åndelig Dannelseskursus? Jo, Inden jeg kom på kurset vidste jeg ikke så meget om bøn. Jeg bad, det havde lært, og jeg vidste og ved stadig at Gud er hos mig hvor jeg er. Det er nok erfaringen, som er ny. Jeg kan mærke en ro og fredfyldthed jeg ikke kendte, som har gjort jeg kan finde ro i de bønner og bønneformer, jeg har lært. Det kan jeg anbefale andre at prøve. Jette Mondrup.

Hvis du ønsker mere information om lignende kurser og grupper, så kig under kurser på www.bevidsteborgere.dk – og tilmeld dig også gerne nyhedsbrevet der, så får du besked om kommende tilbud. Du er også velkommen til at kontakte Peder Poulsen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller sms 2043 6732