Åndelig Praksisgruppe ved Odder vinterhalvåret 2014 - 2015

Fra 28.10.2014 19:30 indtil 10.06.2015 22:00
Hits: 1950

Indbydelse vinterhalvåret 2014 - 2015

Åndelig Praksisgruppe

Torrild (mellem Skanderborg og Odder)

Gruppen ledes af Peder Poulsen, cand. theol. og menneskelig & åndelig vejleder (uddannet på Kemplerinstituttet og Loyola Hall, England) sammen med familieterapeut Gitte Lykke.

Bøn har været helt afgørende for kristne, siden de første disciple spurgte Jesus, hvordan de skulle bede. Bøn, stilhed og fordybelse i Bibelen spiller en central rolle i den indre forvandling, som er en grundlæggende del af den kristne tro. Kristendommen er bygget på håbet om, at i Kristus vil alting blive nyt. Bøn er derfor ikke kun de ord, vi formulerer, når vi taler med Gud – bøn er at åbne sig for Gud; at sige ja til Guds invitation til et kærligt og forvandlende møde med ham.

I denne Åndelige Praksisgruppe tager vi på rejse imod en dybere åbenhed overfor Gud ved at afprøve forskellige former for bøn. Vores overordnede reference er Kristuskransen, som er samlet af den svenske biskop Martin Lönnebo. Igennem forløbet over 8 måneder bliver vi præsenteret for forskellige måder at søge ind i fællesskabet med Gud feks. via kontemplativ bøn (centrerende bøn), bibel- og billedmeditation og åndelig læsning, Kristuskransen, Dagens Kærlige Tilbageblik, åndelig vejledning. 

Åndelig Praksisgruppe udbydes af Farmen i samarbejde med Gitte Lykke Consult. Gruppen ledes af Peder Poulsen, der virker som menneskelig og åndelig vejleder. Peder Poulsen er cand. theol. og videreuddannet på Kempler Instituttet og Loyola Hall, England. Medleder er Gitte Lykke som er psyko-, par- og familieterapeut.

For at deltage skal du være indstillet på at engagere dig i bøn, at være lyttende og at bidrage med dine egne erfaringer. Forløbet kan både være et redskab til din egen åndelige dannelsesrejse eller til at blive en bedre ledsager for andre på deres åndelige vej.

Hver halvanden måned i de 8 måneder kurset forløber, indeholder fire delelementer:

Aftenmøde i gruppen:

I gruppen taler vi om personlig tro og trospraksis, både som den udtrykker sig i fred, tillid og kærlighed, og som den kommer til udtryk i forvirring, usikkerhed og tvivl. Det er din erfarede virkelighed og ikke meninger og teorier, vi interesserer os for i gruppen.

Desuden vil lederen komme med et oplæg og introducere den åndelige øvelse, som vi afprøver samme aften og hver for sig i den kommende måned.

Personlig bøn og refleksion i hverdagen:

Du bestemmer selv, hvordan du tilrettelægger din tid med bøn, hvor du i praksis kan afprøve de forskellige former for bøn, som introduceres i gruppen. Det er dine oplevelser og erfaringer med personlig bøn og fordybelse, vi bruger som udgangspunkt for samtalen i gruppen og i samtalen med den åndelige vejleder. 

En samtale med en anden deltager fra gruppen:

Vi er alle på en rejse og kan være hinandens rejsefæller. Vi forsøger at forstå vores livsrejse i lyset af Guds åbenbaring, og derfor kan det være godt at følges med andre, som kender og forstår den rejse. En åndelig rejsefælles rolle er: 
  • At lytte i en atmosfære af bøn og fællesskab mens den anden deler sin erfaring af Gud midt i sit daglige liv.
  • At hjælpe den anden med at opdage Åndens nærvær.
  • At give et gensvar præget af tillid og åbenhed

Samtale med en åndelig vejleder:

Åndelig vejledning er en hjælp til at styrke din relation til Gud og forhåbentlig opdage Guds nærvær mange flere steder, end du har været vant til. Jesus siger, at vi må blive ”født ovenfra” (Johannesevangeliet). Fokus i den åndelige vejledningssamtale er, at vi som Guds børn bliver fortrolige med at henvende os til og være sammen med vores Himmelske Far. Vejledningssamtalen tager udgangspunkt i dine egne oplevelser og erfaringer og er med Peder Poulsen. Gitte Lykke vil efter aftale deltage i nogle af samtalerne. 

Kontakt og tilmelding

Tilmelding til Gitte Lykke direkteDenne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ring/sms 20 10 17 60 hvis du er interesseret i at være med. 

Gruppen forløber over 8 måneder i vinterhalvåret 2014 - 2015 begyndende 28. oktober 2014.

Deltagelse i gruppen koster kr. 350,- pr. måned i 8 måneder, i alt kr. 2.800,- incl. forplejning og undervisningsmateriale. Tilmelding er til hele forløbet. Betaling kan ske i rater. Rabat til deltagere uden fast kontakt til arbejdsmarkedet.

Tider og steder

(Sted: Bygaden 13A Torrild, 8300 Odder)

Tirsdag d. 28. oktober 2014

Onsdag d. 10. december 2014

Onsdag d. 28. januar 2015

Onsdag d. 18. marts 2015

Onsdag d. 29. april 2015

Onsdag d. 10. juni 2015

Alle dage kl. 19.30 – 22.00

Sådan siger en tidligere deltager:

”I Åndelig Praksisgruppe har jeg lært nogle flere ”sprog” for bøn, end dem, jeg har været vant til at bruge. Jeg har opdaget, at Gud taler til mig på måder, som jeg ikke før har været opmærksom på. Først og fremmest handler det for mig om at kunne søge ind i fællesskabet med Gud, være stille og hvile i hans nærvær. Det er en gave midt i et travlt liv!” Pia

Denne åndelige praksisgruppe udbydes i netværkssamarbejde med projekt www.aandeligmedvandring.dk samt Andelsbyen.net. 

Hvis du ønsker mere information om lignende kurser og grupper, så kig under kurser på www.bevidsteborgere.dk – og tilmeld dig også gerne nyhedsbrevet der, så får du besked om kommende tilbud.