Lytning-Fordybelse-Retræte 2016

Fra 04.03.2016 19:00 indtil 05.03.2016 18:30
Skrevet af Peder Poulsen
Bente Pihl på mobil 6047 4390

Lytning-Fordybelse-Retræte 2016
Retræte.dk og Den Lyttende Kirke (DLK) er gået sammen om, at skabe en helt ny mulighed, en særlig kombination af: Lytte-kursus, lytte-træning og retræte.

Målgrupper:
Enhver, som ønsker at dygtigøre sig som lytter, privat eller professionelt.
Retrætelederen, som vil tilegne sig en enkel og stærk metode til at stille sig lyttende til rådighed i en sikker og tryg ramme.
Den, som vil gøre en indsats for at man lytter bedre til hinanden, f .eks. i familien.

Kursusansvarlige: Bente Lundbak Pihl, og Pia Vanting Iversen,

Den Lyttende Kirke Retræte ansvarlige: Holger Madsen Mogens Dybæk Christensen, Retraete.dk

Baggrund for dette tilbud
Stilleretræter er kendt for, at skabe rum for den enkelte, hvor oplevelser og erindringer kan komme op til personlig bearbejdelse i Guds nærvær. Den Lyttende Kirke er kendt for at skabe rum med lyttende nærvær i bevidstheden om, at Gud lytter med. En aktiv lytning, hvor den talendes refleksioner styrer retning og indhold. Kombinationen af kursus, træning og retræte vil tilbyde en unik fordybelsesmulighed, hvor man bliver hørt og dygtiggør sig som lytter.
Ved at tilegne dig DLKs lyttemetode, får du som lytter et værktøj, der hjælper dig til lyttende at hvile i tillid til, at processen bærer resultatet i sig selv, fordi den talende gør sit arbejde.
Den her beskrevne pakke rummer værktøj, som kan bruges efterfølgende i mangfoldige livs-sammenhænge.

Fortsættelse

Der er indenfor det kommende år planer om en fortsættelse, hvor DLK's avancerede lyttekursus: 'Kaldet til at lytte', vil indgå. Dette bliver ikke et kursus i åndelig vejledning, men en 'finpudsning' af dit personlige lytteredskab/dine personlige lyttefærdigheder, og det kan anbefales retræteledere og andre, som ønsker yderligere udrustning i lytningens kunst.
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Bente Pihl på mobil 6047 4390

Yderligere links:  www.retraete.dk www.denlyttendekirke.dk www.sanktbirgittakloster.dk

”At lytte er den fornemste form for gæstfrihed ..... gæstfrihed er ikke at forandre mennesker, men at tilbyde dem rum, hvor forandring kan finde sted." Henry Nouwen

Praktisk information
Pakken består af kursus, træning og retræte:
Kurset ’Lytte for Livet’: 4. marts 2016 19.00 – 22.00  og 5. marts 9:30 til 18.30 i Bethlehemskirkens lokaler, Nørrebro.
En træningsperiode: Hvor man forpligter sig til at mødes 3 gange og øve lytte-modellen. Træning ca. 1 1⁄2 - 2 timer pr. gang i København eller lokalt hvor man bor, under vejledning af undervisere fra DLK.
Stille Retræte: 10.-12. juni 2016  på Sankt Birgitta Kloster, Maribo. Der vil være tidebønner, tid til sig selv og ledede meditationer, og man modtager en daglig lytning, tilbudt af trænede og erfarne lyttere, fra DLK.
Samlet pris: 3100,- som dækker: Lyttekursus excl. forplejning, Træning med mulighed for vejledning og Weekend-retræte incl. fuld forplejning. NB hvis man ønsker at leje sengelinned på klosteret, koster det 100 kr. ekstra.
Tilmelding på www.denlyttendekirke.dk  under fanen ’DLK og Retræte.dk’ eller til Bente Lundbak Pihl på mobil nr. 6047 4390. Begrænset antal pladser.
Tilmeldingsfrist: Senest d. 12. februar 2016. Depositum på kr. 1000,- betales ved tilmelding, først da er du endelig tilmeldt. Sidste indbetaling skal ske senest 8 dage før, altså d. 26. februar, medmindre andet er aftalt.
Indbetaling på Reg.nr: 7640 Kontonr: 4009037. Husk at mærke det LFR og med dit fulde navn.
Hvis du ønsker at deltage og ikke har råd, er du velkommen til at henvende dig, og vi vil se, hvad vi har at gøre godt med mht. økonomisk støtte. Kontakt Bente på mobil 6047 4390

At blive lyttet til, så man oplever at blive hørt, er helende.
Den Lyttende Kirke