Stilleretræte med Eva Wrige Larsen og Peder Poulsen

Fra 24.10.2019 10:00 indtil 31.10.2019 10:00
Kategorier: Troshjælp kursus
Hits: 551

 

Velkommen til stilleretræte på Oustruplund med temaet: 

I ham lever, røres og er vi!

- om at være i Gud og lade Gud være i os i alle livets forhold.

Mange har glæde af en weekend retræte. Otte dage i stilhed giver en endnu større mulighed for en rytme og fordybelse, som sjældent lader sig finde, med mindre vi aktivt opsøger og overgiver os til den.

OTTE DAGE MED STILHED OG FORDYBELSE I BEVIDSTHED OG TRO

Hver dag er der:

  •  oplæg ved lederne om personlig udvikling og   fordybelse
  •  introduktion til meditation
  •  mulighed for samtaler med lederne
  •  plenumsamlinger med bl.a. fælles sang og meditation

Hvem kan deltage?

Retræten er for enhver, som er nysgerrig og åben og som vil lade sig invitere ud i dage med stilhed. Ingen bliver overladt til sig selv, hvad enten det er begyndere eller øvede. Alle vil få hjælp og instruktion fra vejlederne så de kan finde vej og tage imod de gaver stilheden giver. Hvis du har særlige behov, så kontakt gerne Eva eller Peder forud for retræten.

Sted: Oasehøjskolen i Oustruplund, Oustrupvej 14, 8620 Kjellerup

Tid: Torsdag d. 24. oktober 2019 kl. 10 – torsdag d. 31. oktober kl. 10

Indbyder: RETRÆTE Oasehøjskolen i samarbejde med Dybere Liv Netværket.

Pris: Kr. 3.100,- incl kost og logi med ophold på enkeltværelse. Bad og toilet på gangen.

Tilmelding til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. gerne nu og helst inden d. 24. september 2019

Nærmere information:

Praktiske ting: Oasehøjskolen M: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., T: 6186 5844;

Indhold: Peder Poulsen; M: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., T: 2043 6732

Eva Wrige Larsen blev som 20 årig optaget i karmeliterklosteret i Glumslöv i Sverige. Efter 30 år som nonne valgte hun imidlertid at forlade klosteret for at leve i verden udenfor. Hun er i dag en erfaren og elsket åndelig vejleder og foredragsholder. Hun ser det som sin opgave at formidle indsigterne fra klostrets rytme og stilhed til kulturen udenfor klostermuren. Eva siger om sit liv: "Jeg har ikke fortrudt, at jeg trådte ind i klosteret, og jeg har ikke fortrudt, at jeg trådte ud."

Peder Poulsen er teolog fra 1986 med mangeårigt fokus på følgeskab med mennesker. Han er efteruddannet som psyko- par og familieterapeut fra Kemplerinstituttet og åndelig vejleder fra Loyola Hall i Liverpool, England (Ignatiansk tradition).

Mange af os er vredet ud af balance, bl.a. på grund af vores kulturs massive fokus på gøre-kraften og vores reaktion på det. Være-kraften kommer ikke virksomt til stede som en tanke i hovedet. Det fordrer en overgivelse til stilhedens arbejde at kunne gribe og lade sig gribe. Vores ånds forankring i Guds treenighed afføder Åndens frugter i sind og tanke – og handling.

Gud er livets mening. Kontemplativ bøn hjælper hver enkelt af os til at gå ud over os selv og erfare at vores egentlige ophav er Gud selv.  Ved at betragte Gud kan vi forenes med Ham og blive til ud fra Hans helhed fremfor vores egen brudthed.

Kontemplativ bøn er værens-bøn. Dens fokus er ikke ord eller vores umiddelbare behov. Den har fokus på relationen og er båret af det dybeste i os, nemlig hjertets længsel. Det kan give frygt at skulle betro sig i en højere magts vold. Helligånden kommer os til hjælp og lærer vores ånd at blive barn hos Gud.