Lær at slå med le

Fra 10.08.2021 15:00 indtil 10.08.2021 18:00
Kategorier: Livshjælp kursus
Hits: 917

Denne eftermiddag bruger vi sammen med le-eksperten Ole, for at raffinere vores egenskaber med léen. Du lærer hvordan du sliber din le helt skarp, hvilke sikkerhedsforanstaltninger du skal tage dig og rent praktisk, hvordan du bruger din le på marken. Vi slår sammen engen på Køge Fælles Jord. Der vil være leer du kan låne – sådan at du når, at få god føling og erfaring med hvordan en le bruges. Ole giver feedback til hver enkelt i marken.

En le er et håndholdt og ældgammelt værktøj som man bruger til at slå plantevækster ned med. Oftest bliver den brugt til at slå højt græs på enge og overdrev. Hvis man ønsker at skabe et næringsfattigt miljø, skal man fjerne plantematerialet efter slåning. Det skaber et unikt miljø for en sjælden flora, som man ofte ser på gamle overdrev. Hvis du har din egen le, er du velkommen til at medbringe denne. På den måde vil du lære din le bedre at kende og få slebet den efter mesterens forevisning. Ole har slået med le hele sit liv og klipper/slår sin græsplæne med le. Græsplænen bliver finere end med græsslånings maskine. Ole kan sit kram, kom og lær fra en ??-??????.

????????
Arrangementet holdes i det fri på Køge Fælles Jord, så vi opfordrer deltagerne til at medbringe tøj passende til vejret.
Køge Fælles Jord kan nås let ved at tage s-toget til Køge station og derfra gå eller cykle 2 km i sydlig retning. Der er også gode parkeringsmuligheder på grunden, og vi opfordrer deltagende til at lave samkørsel.


Køge Fælles Jord er et LAND-center, som demonstrerer permakultur i praksis. Vi stræber efter at formidle viden og afholde events, der kan inspirere og udvide horisonter. ✶